Ad

duminică, 13 aprilie 2014

SARATELE



Ingrediente – Saratele cu parmezan

  • 170 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr parmezan/cascaval
  • piper
  • paprica iute
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 1 albus batut pt uns

Mod de preparare

  • Punem intr-un vas faina, piperul, paprica si untul la temperatura camerei si amestecam. Adaugam branza si mustarul, amestecam bine iar la sfarsit adaugam galbenusurile.
Saratele cu parmezan
  • Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen pe care-l punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa timpul de repaus, intindem aluatul de saratele intr-o foaie (blatul de lucru nu se pudreaza cu faina deoarece aluatul este suficient de gras pentru a nu se lipi de el) de cca 0,6-0,8 cm.
  • O taiem in saratele de cca 1-2 cm latime si 4-5 cm lungime pe care le asezam in tava de cuptor, tapeta cu hartie de copt. Ungem saratele cu parmezan, cu 1 albus usor batut cu furculita.
  • Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu