Ad

joi, 10 aprilie 2014

Prăjitură cu cremă de lămâie

..Ingredinte 3 foi:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
făină cât cuprinde (33 linguri)
coaja de la o lămâie
1 linguriţă zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
un litru lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
un pachet unt (200 gr)
zeama de la două lămâi
coaja de la o lămâie (opţional)
1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
P1180806 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
P1180807 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
P1180809 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).
prajitura alba ca zapada cu crema de lamaie 1024x672 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu