Ad

luni, 7 aprilie 2014

Hajos teszta (Haiose)



Ptr. Aluat :

640 gr. faina
3 linguri de smantana
3 galbenusuri de oua
1 lingurita zahar
1lingurita sare
2 linguri de otet
apa minerala sau sifon cat cupride
Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora .

Untura cu care ungem aluatul :

240 gr faina
600 gr haj macinat ,se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora. Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece.

Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.
Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc ,si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat. Se umple patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.
Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca ,sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.
Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.



hajos teszta haiose 6395.jpg



hajos teszta haiose 6396.jpg


hajos teszta haiose 6397.jpg



hajos teszta haiose 6398.jpg



hajos teszta haiose 6399.jpg



hajos teszta haiose 6400.jpg



hajos teszta haiose 6401.jpg



hajos teszta haiose 6402.jpg







hajos teszta haiose 6406.jpg



hajos teszta haiose 6407.jpg



hajos teszta haiose 6408.jpg




hajos teszta haiose 6409.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu