Ad

duminică, 13 aprilie 2014

PRAJITURA MINUNE



Ingrediente
  • 150 gr frisca lichida naturala
  • 100 gr ciocolata alba de f buna calitate
  • 1 lingurita ceai matcha
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 4 capsuni
  • 50 gr ciocolata neagra+50 gr ciocolata alba ( pt imbracat capsunile)
Crema ganache de ciocolata alba si matcha
Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha,

Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi lasam compozitia sa se raceasca cat timp pregatim straturile de ciocolata.
Straturi de ciocolata amara
Topim ciocolata amara la bain marie sau la microunde. Formam, pe o foaie de hartie de copt, o banda lata de ciocolata de cca 6-7 cm inaltime si 4 mm grosime. Incercati sa o nivelati cat mai bine astfel incat straturile sa iasa netede si egale.
Bagam ciocolata la frigider pana cand se intareste putin (cca 6 minute). Taiem dreptunghiuri egale fara insa a le desprinde de pe hartia de copt.
Le bagam de data aceasta la congelator unde vor sta pana terminam crema ganache.
Incepem si mixam crema ganache pana cand se raceste complet si capata consistenta unei creme.
Vom avea nevoie de cca 10 minute pentru acest lucru.
Umplem un sac a poche cu crema, asezam un strat de ciocolata pe farfuria in care vom servi desertul si formam mici ciufuleti de crema pe intreaga suprafata a foii de ciocolata.
Formam astfel 3-4 straturi de ciocolata si crema ganache.
Pentru capsuni, topim ciocolata neagra la bain marie, apoi trecem fiecare capsuna prin ciocolata topita astfel incat sa acopere jumatate din lungimea capsunii. Le asezam pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata si sa se inatreasca. Apoi formam cateva dungute de ciocolata alba pe fiecare capsuna.
Pudram desertul cu putin ceai matcha, asezam cate o capsuna pe fiecare si servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu