POGACELE CU BRANZA SI CASCAVAL
Aluat:700 gr faina cernuta350 apa minerala calduta100 ml ulei40 gr drojdie proaspata1 lingurita zahar1 lingura sareSe framanta aluatul si se lasa la loc cald 1 h.Pentru uns aluatul:250 crema de branza100 gr untura(sau unt 80%grasime)3 linguri fainaSe amesteca ingredientele la temperatura camerei obtinand o crema ,si se imparte in trei parti.Pentru ornat:1 ou +2 linguri lapte100 gr cascavalseminte de chimen
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se imparte in trei parti(asta ca sa fie mai usor de lucrat cu el)se intinde fiecare bucata se unge cu o parte din crema obtinuta (aveti griga sa impartiti si prima parte in trei sa ajunga pentru fiecare parte de aluat),dupa ce sunt toate unse ,fiecare se impatura in patru si se dau la rece 20 minute,operatiunea se repeta de inca doua ori cu interval de timp de 20".Dupa timpul expirat se intinde fiecare bucata de aluat in grosime de 07 mm se unge cu ou,se cresteaza,apoi se razuieste cascaval,se presara seminte de chimen,se taie patratele(sau rotunde) si se coace pana sunt rumenite.Garantez ca sunt delicioase!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu