Ad

miercuri, 9 aprilie 2014

Prajitura festiva cu aroma de citrice

Prajitura festiva cu aroma de citrice
Ingrediente;
blat alb;4 oua,80 g zahar,60 g faina cernuta,30 ml ulei, o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de portocala si lamaie,un praf de sare
blat negru;4 oua,80 g zahar,50 g faina cernuta,20 g cacao, olingurita de coaja rasa de portocala si lamaie,un praf de sare
crema;400 g smantana grasa,400 g branza dulce Fagaras,un plic gelatina alimentara,300 g zahar pudra,sucul la 2 portocale,suc de la o lamaie,restul,ramas de coaja rasa de portocala si lamaie,optional fulgi de ciocolata
decor;200 g miez de nuca prajit si maruntit,200 ml frisca lichida sau proaspata,cateva mandarine feliate.
Preparare;
1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul apoi se incorporeaza si faina cernuta.Se coace blatul cca 20 de min. la foc potrivit,intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit ,si lasam sa se raceasca bine.
La fel procedam si cu blatul de cacao,numai ca amestecam faina cernuta cu cacaoa.
2.Se mixeaza smantana cu branzica de vaci si zaharul pudra pana se obtime un amestec cremos,adaugam si restul ramas de coaja rasa si gelatina hidratata in 75 ml apa rece apoi topita(nu fiarta)la bain marin si incorporata in crema,in fir subtire,inca fierbinte.
3.Se monteaza prajitura intr-o tava,intr-un cadru metaliuc reglabil ,asezand primul blat de cacao,apoi se toarna trei sferturi din crema de citrice,se vine deasupra cu blatul alb,presand usor cu mana,deasupra se toarna restul de crema oprita de citrice si se presara miezul de nuca prajit si maruntit si obtional fulgi de ciocolata(eu am avut o mana de fulgi de ciocolata alba).Se da la frigider cel putin o ora sa se inatresca,dar ideal ar fi sa stea de seara pana adoua zi,cand se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si feliute de mandarina.
Pofta buna!

 

dscf1759 173.jpg





dscf1766 697.jpg


 

dscf1768 167.jpg


dscf1771 788.jpg



dscf1773 158.jpg



dscf1779 498.jpg



dscf1854 196.jpg


dscf1829 212.jpg

   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu