Ad

luni, 7 aprilie 2014

Rulada cu crema fina de branza si capsune



Ingrediente
blat: 4 oua, 125 g zahar, 100 g faina, un praf de sare, 50 ml ulei, esenta
umplutura: 1/2 borcan mic de gem de capsune, 200 g branza proaspata de vaci, 100 g zahar pudra
glazura: 100 g zahar pudra, o lingura suc de lamaie, o lingura miere de albine
decor: cateva capsune,taiate pe jumatate

Mod de preparare
1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, esenta, galbenusurile frecate un pic cu uleiul si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor, la foc potrivit, cca 20-25 min, apoi se desprinde, cat este calda, de hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca
2. Se unge blatul cu un strat de gem apoi cu branzica frecata putin cu zaharul pudra. Din loc inm loc, deasupra cremei de branza se toarna cate o lingurita de gem apoi se ruleaza rulada usor, ajutandu-ne de hartia de copt si se da la rece o ora.
3. Se prepara glazura topind zaharul pudra cu sucul de lamaie si lingura de miere, pe flacara mica a aragazului. Se lasa sa se racoreasca un pic.
4. Se scoate rulada de la rece si se decoreaza cu glazura calda si cu jumatati de capsune.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu