Ad

luni, 14 aprilie 2014

Prajitura cu Bezea- Cifra Mano

,

Ingrediente blat Prajitura cu Bezea-Cifra Mano :
7 oua
150g zahar
2 linguri otet
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
70 g faina
Ingrediente Crema Prajitura cu Bezea-Cifra Mano:
6 oua
300 ml lapte
4 plicuri zahar vanilat (32 g)
4 linguri faina
350 g unt (sau margarina Rama la cub)
300 g zahar
Ingrediente Bezea Prajitura cu Bezea-Cifra Mano:
6 albusuri de ou (albusurile de la ouale folosite la crema)
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
Preparare Blat Prajitura cu Bezea-Cifra Mano :
Separam albusurile de galbenusuri  de la cele 7 oua. In galbenusuri  punem 150 g zahar, 2 linguri de otet, 3 linguri cacao si se spumeaza cu mixerul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luam intre varfurile a doua degete). Amestecam  albusurile  cu galbenusurile si adaugam 70 g faina in care amestecam si praful de copt. Se amesteca pana faina se incorporeaza, turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 35×25 cm (L x l) si o punem la copt in cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul este copt (proba cu scobitoarea!!! )  se scoate din cuptor se rastoarna din tava si se lasa la racit. In acest timp ne ocupam de crema.
Preparare Crema Prajitura cu Bezea-Cifra Mano :
Intr-un vas punem  6 galbenusuri ,300 g zahar, 4 linguri faina, 4 plicuri cu zahar vanilat,amestecam cu un tel si turnam putin cate putin laptele rece. Punem vasul cu compozitia rezultata pe foc si fierbem  pana se ingroase. Lasam sa raceasca(trebuie sa fie rece , nu calduta! ) apoi adaugam la crema Margarina (untul) si spumam cu ajutorul unui mixer. Crema astfel obtinuta o intindem peste blatul racit.
Preparare Bezea:
Albusurile de ou se pun intr-un vas. Vasul se aseaza peste un alt vas in care punem apa la fiert. Asezam vasul cu albusuri peste vasul in care fierbem apa (Atentie, vasul cu albusuri Nu Trebuie sa Atinga apa !!!  ), adaudaugam zaharul,zaharul vanilat si spumam cu ajutorul unui mixer pe baia de aburi. Bezeaua astfel rezultata o intindem peste crema.
Lasam prajitura la rece pentru o ora sau doua , presaram deasupra cacao, sau putem sa o lasam asa cum este. Se taie bucati si se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu