Ad

luni, 7 aprilie 2014

Islere cu crema de ciocolata



Ingrediente (pentru 34 bucati)

pentru aluat:

300 gr faina
250 gr unt sau margarina
150 gr zahar pudra
150 gr nuca macinata

pentru crema:

200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingurita esenta portocale

pentru glazura si decor

200 gr ciocolata amaruie
2 linguri ulei
1 lingura fulgi cocos
coaja portocala

Mod de preparare:
 Batem untul sau margarina cu zaharul pudra pana devine cremos.




Adaugam miezul de nuca si faina si omogenizam compozitia. vom obtine un aluat moale pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider doua trei ore. Eu  de regula il bag la congelator cate 10 minute pe fiecare parte).





Cat sta aluatul la frigider pregatim crema de ciocolata. Incalzim frisca lichida fara sa o aducem insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucati si esenta de portocala si amestecam pana obtinem o crema fina. O dam la frigider sa se intareasca. In locul esentei de portocale puteti folosi esenta de rom, vanilie, ness, sau orice altceva va este pe plac.





Scoatem aluatul din congelator il framantam putin ca s ail omogenizam. Daca este cazul mai adaugati putina faina. Aluatul obtinut este putin moale si lipicios. Il punem intre doua folii alimentare si intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa. In acest fel aluatul nu se va lipi.Nu intindeti prea subtire aluatul.





Cu ajutorul unei forme pentru fursecuri decupam discuri de aluat.





Le desprindem cu grija de pe folie si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. eu am folosit lama unui cutit ca sa le desprind mai usor.





Dam la cuptor pana se rumenesc usor pe fund. Nu le lasati mai mult fiindca vor fi prea tari.





Scoatem crema din frigider cu 5-10 minute inainte de umplere ca sa se inmoaie putin. Lipim fursecurile intre ele, doua cate doua, cu crema.





Topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de abur. Uleiul are rol de a-i da un luciu frumos glazurii. Glazuram fursecurile astfel: punem in mijloc o lingurita de glazura si facem miscari circulare cu lingurita pe suprafata glazurii astfel incat aceasta se va intinde pe toata suprafata si se va lasa usor pe margini.





Presaram in mijloc putin cocos si decoram cu fasii din coaja de portocala. Lasam 10-25 minute la temperatura camerii sa se intareasca putin glazura si apoi le dam la frigider. 





Ideal este sa le lasam peste noapte si abia a doua zi sa le servim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu