Ad

luni, 7 aprilie 2014

PRAJITURA SPRINKLE




Ingrediente:

2 1/2 cups (250 gr) faina
1 lingurita sare
2 cups (400 gr) zahar
2 sticks (226 gr) unt la temperatura camerei
2 oua
1 lingura cacao
1 1/2 linguri colorant lichid rosu (cititi va rog mai sus despre substitutie cu colorant gel)
1 cup (240 ml) kefir
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet alb

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 F). Ungeti cu un strat subtire de ulei doua tavi rotunde de 20 cm.
Nota: puteti tapeta fundul tavilor cu hartie de copt, in tavile mele de aluminiu nu a fost necesar, blaturile au iesit foarte frumos din tava.

Amestecati bine colorantul cu cacaoa si putin kefir pana cand se formeaza o pasta si dati deoparte. Cerneti faina si sarea si dati deoparte. 

Bateti untul si zaharul pana cand devin o crema. Adaugati ouale, cate unul odata, batand dupa fiecare. Adaugati alternand faina si kefir, mestecand (cu o spatula) sa se incorporeze, apoi adaugati si vanilia. Adaugati amestecul de cacao si colorant si mestecati sa se incorporeze. Stingeti intr-un castronel bicarbonatul de sodiu cu otetul pana cand face spuma si adaugati imediat in compozitie. Mestecati bine, apoi impartiti compozitia in mod egal in tavile pregatite si nivelati. Coaceti in cuptorul incins pentru 35-40 de minute cand o scobitoare introdusa in mijloc iasa afara curata. Scoateti blaturile din tavi si lasati sa se raceasca complet.

Crema:

2 sticks (226 gr) unt la temperatura camerei
2 pachete (16 oz, 450 gr) crema de branza Philadelphia la temperatura camerei
3 oz (85 gr) ciocolata alba tocata bucati
1 lingurita extract de vanilie
1 cup (115 gr) sau mai mult zahar pudra, dupa gust

Topiti ciocolata alba la bain marie sau in cuptorul cu microunde, cate 20 de secunde odata, mestecand bine dupa fiecare tura pana cand este omogena. Dati deoparte sa se racoreasca.

Bateti bine untul si crema de branza, adaugati ciocolata racorita si incorporati. Adaugati vanilia si zaharul pudra si bateti sa se incorporeze foarte bine (bateti la inceput la viteza mica sa nu "vopsiti" bucataria in alb). Gustati si mai adaugati zahar daca va place mai dulce.



Pentru a asambla tortul, taiati fiecare blat in doua pe lung, umpleti cu crema si decorati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu