Ad

duminică, 6 aprilie 2014

Prajitura Parlament




Ingrediente necesare pentru prajitura Parlament:

Pentru blat:

- 2 cani cu nuca prajita
- 7 albusuri
- 7 linguri cu zahar
- 7 linguri cu nuca macinata
- 3 linguri cu faina
- 1 plic cu praf de copt

Pentru crema:

- 400 gr crema de ciocolata din comert
- 7 galbenusuri
- 7 linguri cu zahar
- 2 linguri cu apa
- 500 ml frisca lichida
- 400 g biscuiti

Mod de preparare:

1. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in ea nuci prajite, cat sa formeze baza prajiturii.

2. Albusurile se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare (cand intorci vasul nu curge), iar peste ele se adauga un amestec din nuca macinata, faina si praful de copt.

3. Compozitia se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos (ca sa iasa pufoasa) si apoi se toarna in tava si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Blatul copt se rastoarna pe un platou, astfel incat sa ramana nuca deasupra.

4. Blatul se unge cu crema de ciocolata din comert si se acopera cu un strat de biscuiti (poti sa ii inmoi in cafea pentru un gust si mai bun).

5. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cele doua linguri de apa si se fierb la bain marie (pe aburi), pana devin o crema groasa, care se lasa apoi la racit.

6. In timp ce crema se raceste, se bate frisca lichida, apoi se incorporeaza in compozitia racita.

7. Crema astfel obtinuta sa unge pe blat, se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider timp de cateva ore sau, si mai bine, peste noapte.
Cu aceasta reteta de prajitura Parlament le poti face o supriza delicioasa celor apropiati, fara prea mari eforturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu