Ad

luni, 7 aprilie 2014

RULADA CU MAC SI CREMA DE LAMAIE




 Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri mac
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.
Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.
Pentru crema:
2 galbenusuri
3 linguri zahar
2 linguri amidon
50 g ciocolata alba
150 ml lapte
sucul de la o lamaie (se poate pune mai mult, in functie de cum va place de acru)
1 lingurita gelatina
250 ml frisca lichida
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.
Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus, peste care am adaugat si ciocolata rupta bucatele. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).
Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa putin sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se incorporeaza usor in budinca racita.
Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie si se da la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu