Ad

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Cupcakes cu miere şi bezea




INGREDIENTE

  • 75 g făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri miere fluidă
  • 1 ou
  • 80 ml lapte
  • 1 praf sare

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingura apă
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura smântână

Pentru bezea:

  • 100 g nuci mărunţite
  • 1 albuş
  • 1 praf sare
  • 1 lingura zahăr

PREPARARE


1. Pentru sos, într-o crăticioară se topesc untul, zahărul şi apa. Când amestecul a ajuns la culoarea maro, se trage de pe foc şi se adaugă laptele şi smântâna.
2. Separat, untul moale se freacă cu zahărul pudră şi oul până ce se obţine o cremă omogenă. Apoi se adaugă laptele şi mierea şi, după omogenizare, se pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea.
3. Formele de brioşe se umplu pe 3/4 şi se coc 12 minute.
4. Pentru bezea, se bate albuşul cu un praf de sare şi, după ce a devenit spumă, se adaugă zahărul. Se ornează brioşele cu bezea, se toarnă sosul de caramel şi se presară cu nuci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu