Ad

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Prajitura Rumba



Prajitura Rumba este o minune de prajitura cu foi de napolitane, crema de unt si blat de bezea cu nuca, visine, rahat. O explozie de gusturi!!!!!!!!! :P. Trebuie s-o incercati!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 100 g. rahat, taiat cubulete
- 100 g. nuci, tocate cu cutitul
- 100 g. visine, fara samburi

Pentru crema:
- 7 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 200 g. unt

In plus:
- 2 foi napolitane

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).
Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, pana stau bat :P, ca la bezea. Se cerne faina si se amesteca cu visinele, cubuletele de rahat si nuca tocata (nu macinata). Se adauga apoi in bezea, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 30×28 cm. Se toarna aluatul si se niveleaza. Prajitura se coace cca. 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.
Crema: se pun galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o cratita la bain-marie; din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba, se lasa aprox. 12 minute la fiert. Se amesteca des, mai ales in ultimele minute, cand compozitia se ingroasa. Se lasa  crema sa se raceasca (pana atinge temperatura degetului). Untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, se spumeaza intr-un bol incapator. Se pune cate o lingura de unt  in crema, amestecand bine, pana se termina crema. Va rezulta o crema minunata, spumoasa si delicioasa!!!
Asamblare: se pune o foaie de napolitana in forma (se taie dupa marimea formei, daca e nevoie). Se pune jumatate din cantitatea de crema, se acopera cu blatul copt, se adauga cealalta jumatate de crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. Se rade ciocolata si se lasa la rece peste noapte, cu ceva greu deasupra (un fund de lemn mai mare ar fi perfect!).
Se feliaza cu grija, cu un cutit bine ascutit, in bucati potrivite. Se tine la frigider pana la o noua degustare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu