Ad

luni, 14 aprilie 2014

Prajitura cu banane si nuci



    Ingrediente

  • Pentru blat biscuit:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 90 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 3 banane foarte coapte
  • 7 linguri mascarpone
  • 3 banane usor coapte
  • 1/2 cana nuca tocata
  • menta decor

CUM SE PREPARA PRAJITURA CU BANANE SI NUCI?



Inainte de a cumpara ingredientele necesare trebuie sa ne luati in serios cand spunem ca bananele trebuie sa fie foarte coapte (cele pentru crema) si usor coapte (cele care se taie cubulete si se pun peste crema). Pentru blat procedati astfel: spumati ouale cu zaharul pana ce compozitia prinde volum si capata o culoare pastelata galbuie. Amestecati faina cu cacao si praf de copt si cerneti-le usor in spuma de oua. Adaugati amidonul si amestecati de jos in sus cu o spatula. Turnati aluatul intr-o tava intinsa (cea de la cuptor). Neaparat sa puneti hartie pentru copt in tava. Avand cuptorul deja incins la 200 grade C, puneti blatul la copt pentru 10-12 minute. Lasati-l sa se raceasca si abia apoi desprindeti hartia. Intre timp, preparati crema. Luati bananele foarte coapte si le pasati bine cu o furculita sau cu paleta pentru piure. Adaugati mascarpone si mixati la viteza mare, pana ce se omogenizeaza.
Urmeaza asamblarea prajiturii: desprindeti hartia de pe blat si taiati in dreptunghiuri egale. Fiecare prajitura are 4 straturi de blat dar puteti pune si 3 daca vi se pare prea inalta. Primele 3 blaturi le umpleti cu crema iar deasupra bananele taiate cubulete. Le suprapuneti si asezati si ultimul blat peste care puneti doar crema. Presarati nuci deasupra si decorati cu menta proaspata. Prajitura este delicioasa daca o lasati o noapte la rece. O prajitura la inaltime, si la propriu si la figurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu