Ad

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Prajitura Negresa



Negresa sau mai nou cum ii zice brownies este una din prajiturile copilariei mele.
E drept ca o faceam doar la zile de sarbatoare fiindca untul era o raritate pe vremea aceia.
De fiecare data se manca pana la ultima bucatica.
Pentru zilele de post pregateam aceasta negresa de post care era delicioasa!!
Ingrediente
7 albusuri
7 lg zahar
7 lg faina
200 g nuca macinata
un praf de copt
crema cacao
Crema cacao
4 lg cacao
250 g unt
300 g zahar
120 ml lapte
7 galbenusuri
o fiola esenta de rom
Glazura
o cana crema de cacao
esenta de rom

Mod de preparare
Untul taiat cubulete se amesteca intr-un ceaunel cu zaharul, cacao, laptele si se fierbe la foc potrivit amestecand continuu pana ce se ingroasa putin.
Oprim o cana din aceasta compozitie pentru glazura , iar in restul adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se incorporeaza.
De preferat la aceasta operatiune sa va ajute cineva  sa nu riscati sa se gateasca galbenusurile fiindca compozitia e fierbinte.
Dupa ce s-a racit aromatizam cu rom.
Blatul
Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar, adaugam crema de cacao racita, nuca macinata si faina  amestecata cu praful de copt.
Incorporam cu miscari lejere pana ce toate ingredientele se amesteca bine.
Tapetam tava (42/30 cm ) cu hartie de copt, turnam compozitia, uniformizam si dam la cuptor preincalzit pentru 30 min la foc potrivit.
Nu trebuie sa o scoaceti prea tare, chiar daca faceti testul cu scobitoarea si se lipeste un pic de el , prajitura e gata, altfel riscati ca dupa ce s-a racit sa se sfarame.
Ea trebuie sa ramana un pic umeda.
Dupa ce s-a racorit putin, turnam glazura aromatizata cu rom si lasam pana ce glazura se intareste .
Portionam cu ajutorul unui cutit fierbinte .
Optional presaram deasupra palete de ciocolata sau ciocolata razuita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu