Google+ Followers

Ad

marți, 15 aprilie 2014

PRAJITURA CU CREMA DE CAFEA



Ingrediente prajitura cu crema de cafea
Blat
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cafea preparata
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
Crema
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata fin
  • 1 lingurita cafea solubila
Sirop
  • 200 ml cafea preparata
  • 4-5 linguri zahar
Decor
  • 50 g ciocolata cu lapte
Cum se prepara prajitura cu crema de cafea
Blat
  • Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao,
    pudra de cafea, praf de copt.
  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile, cafeaua preparata, esenta.
  • La final se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate.
  • Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.
  • Blatul se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Crema
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si galbenusurile,
    pana se obtine o crema omogena.
  • Se adauga cacao, pudra de cafea si cafea solubila.
Sirop
  • Cafeaua preparata se incalzeste si se amesteca cu zaharul.
Asamblarea
  • Blatul copt se taie pe jumatate, in doua foi egale.
  • Se insiropeaza prima foaie cu sirop de cafea, apoi se unge cu crema.
  • Se suprapune cea de-a doua foaie si se insiropeaza.
  • Deasupra se intind 1-2 linguri cu crema de cafea,
    apoi se presara cu ciocolata razuita.
Prajitura cu crema de cafea se lasa la rece timp de 2-3 ore, 
pana se intareste crema, apoi se taie in patrate mici si se savureaza!