Ad

duminică, 6 aprilie 2014

Prajitura Twix





Prajitura Twix este un desert foarte interesant, cu crema caramel si glazura de ciocolata.

Ingrediente pentru prajitura Twix

Blat

200 g faina

100 g unt

100 g zahar

Crema caramel

400 g lapte condensat

125 g unt

30 g miere

Glazura

200 g ciocolata cu lapte

1 cubulet unt

2 linguri unt

Cum se prepara prajitura Twix

Framanta rapid intre degete faina, zaharul si untul, pana obtii niste firmituri. Presara acest aluat intr-o tava tapetata la copt si lasa la copt, circa 30 de minute.

Separat, amesteca intr-un ibric ingredientele pentru crema caramel. Lasa totul la foc mic, circa 20-30 de minute, pana ce carammelul va avea o culoare maro deschis.

Dupa ce se raceste blatul, toarna caramelul peste el si intinde uniform cu lingura.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu untul si laptele la bain-marie, apoi toarna glazura peste prajitura.

Lasa desertul la rece, minim 3 ore.

Cum se serveste prajitura Twix

Serveste prajitura taiata cubulete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu