Ad

vineri, 11 aprilie 2014

Inimioare zmeurate




  • Ingrediente

    2 blaturi din cate:
    5 oua,150 g zahar, 125 g faina ,25 ml ulei, un praf de sare ,esenta
     
    crema:
    300 g branza proaspata de vaci, 150 g smantana, 100 g zahar pudra vanilat, un pliculet de gelatina, 5 linguri dulceata de zmeura
     
    Glazura:
    serbet de zmeura sau zahar vanilat


  • Mod de preparare

    1. Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esnta apoi se adauga faina cernuta inainte
    Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile si se coc fiecare cate 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie cu ajutorul unei lame mai lungi de cutit si se lasa sa se raceasca.
    2. Se freaca bine branzica cu zaharul vanilat si cu smantana apoi se aduga si gelatina hidratata la inceput cu 75 ml apap rece apoi topita (nu fiarta) la bain marin. Se aduga in amestecul de branzica in fir subtire.
    3. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt, se toarna amestecul de branzica ,se toarna cu lingurita dulceata de zmeura pe toata suprafata prajiturii apoi se acopera cu cel de-al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore. Se taie prajitura cu un decupator sub forma de inimioara apoi se glazureaza cu serbet de zmeura.
    Pofta buna!
    1.Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive
    2.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
  • Mod de servire

    Prajitura cu jeleu de zmeura si crema de branza se serveste de la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu