Ad

duminică, 6 aprilie 2014

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie




Ingrediente pentru prajitura cu zmeura si crema de vanilie

300 ml lapte
150 ml smantana
4 galbenusuri
10 ml esenta de vanilie
50 grame unt
aluat de placinta
50 grame gem de zmeura
zahar pudra.
Cum se prepara prajitura cu zmeura si crema de vanilie

Intr-un bol fierbe laptele cu smantana. Intr-un bol amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Adauga treptat compozitia cu lapte. Lasa pe foc, timp de 5 minute, pana cand crema incepe sa se intareasca.

Adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Transfera crema intr-un bol, acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca.

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intinde intr-o tava o foaie de aluat si unge cu jumatate din cantitatea de gem de zmeura. Toarna crema si unge cu restul de gen. Deasupra aseaza a doua foaie de aluat.

Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Lasa apoi sa se raceasca si da la frigider pentru 4 ore.

Cum se serveste prajitura cu zmeura si crema de vanilie

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu