Ad

duminică, 6 aprilie 2014

Ruladă „învelită“ în ciocolată




Un desert cu adevărat special va surprinde pe toată lumea. Toți vor fi încântați de gustul rafinat al ciocolatei în combinație cu frunctele exotice. Înceară această ruladă delicioasă cu prima ocazie. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 4 linguri făină 1-2 linguri ulei 4 linguri zahăr pudră coaja rasă de la 1 lămâie Pentru umplutură: 2 banane 4 kiwi 200 g brânză de vaci bine scursă 2 linguri de smântână dulce cu 42% grăsime 3 linguri zahăr pudră 5-6 g gelatină Pentru glazură: 250 ml frişcă 100 g ciocolată neagră 25 g unt Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă. Încorporezi în albuşuri şi zahărul pus în ploaie. Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi le pui peste albuşuri. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, apoi o torni, în ploaie, în compoziţia cu ouă. Adaugi şi coaja rasă, amestecând continuu. Tapetezi o tavă dreptunghiulară şi dai blatul la cuptorul încins pentru 30 de minute. Pregăteşti un prosopel pe care-l bagi în apă şi îl storci bine. Scoţi rulada din cuptor, o laşi să respire, apoi o răstorni pe prospul umed şi o rulezi. O laşi deoparte. Între timp prepari crema. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Mixezi brânza de vaci până devine foarte fină. Încorporezi zahărul şi smântâna dulce, amestecând continuu. Adaugi gelatina şi mixezi. Laşi crema obţinută la frigider. Cureţi fructele. Derulezi blatul şi îl aşezi pe o folie de plastic. Întinzi crema, nivelezi şi pui fructele, rulezi blatul la loc şi-l dai la frigider. Torni frişca într-un vas şi-l pui pe baie de aburi, amesteci şi pui ciocolata ruptă. Amesteci continuu până când se topeşte. Dai deoparte şi o laşi să se răcorească puţin, după care încorporezi untul moale. Scoţi rulada, o aşezi pe un platou şi torni peste ea glazura de ciocolată, apoi o ţii la răcit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu