Ad

joi, 10 aprilie 2014

Rulada cu crema de cafea si frisca




Ingrediente crema:
2 lingurite ness,
1 lingura apa fierbinte,
1 lingura lichior de cafea (in original Tia Maria sau Kahlua, un lichior mai dens cu aroma de cafea si baza de rom),
250 ml frisca lichida.
Foaia se unge cu 2-3 linguri de gem de prune acrisor.
Pentru ornat mai aveti nevoie de inca 250 ml frisca lichida, o lingura de zahar pudra si putina ciocolata amaruie (eu am ras putina ciocolata cu alune intregi).
Pentru foaie, modul de preparare este acelasi ca la rulada cu visine, singura diferenta este ca am pudrat prosopul (in care am infasurat rulada) cu cacao, in loc de zahar pudra.
Mod de preparare crema: se dizolva cafeaua in apa fierbinte, se adauga lichiorul si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga peste frisca lichida (frisca  trebuie sa fie rece) si se bat impreuna pana se obtine o spuma tare.
  Dupa ce s-a racit foaia, se unge cu gem si apoi se umple cu crema de cafea. Se ruleaza si se orneaza cu frisca batuta cu o lingura de zahar pudra. Deasupra se rade putina ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu