Ad

luni, 14 aprilie 2014

Placinta cu dovleac


Aluatul
700 gr faina
25 gr drojdie
350 ml apa(mai mult sau mai putin)
50ml ulei
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
Umplutura
2kg dovleac
zahar dupa gust
scortisoara baton
zahar vanilat
2 linguri pesmet fin alb
ulei pentru uns
Mod de preparare- Placinta cu dovleac
Intai pregatim umplutura de dovleac astfel : curatam dovleacul de coaja si il radem prin razatoarea mare.
Punem dovleacul ras intr-o cratita la calit cu zahar dupa gust,un baton de scortisoara si un pic de sare.
Cand dovleacul au inceput sa se inmoaie dam deoparte scoatem batonul de scortisoara si adaugam pesmetul care are rolul de a absoarbe sucul lasat de dovleac .
Cand s-a racit aromatizam umplutura cu zahar vanilat.
Punem faina cernuta intr-un castron si adaugam sarea peste ea.
Separat dizolvam drojdia cu zaharul, adugam cam 100 ml apa calduta si rasturnam peste faina
timp in care incepem sa framantam adugand apa calda putin cate putin pana ce consistenta aluatului devine elastica si usor de framantat.
Adaugam si uleiul si framantam bine pana se incorporeaza bine.
Lasam aluatul la odihnit nu mai mult de 5-10 min, dupa care portionam aluatul cam in 5 bucati ..in functie de marimea tavii in care puneti placinta.
Intindeti fiecare bucata in foaie subtire in forma de dreptunghi, ungeti cu ulei si asezati o parte din umplutura deasupra.
Rulati formand un sul pe care il asezati in tava tapetata cu hartie de copt.Asa procedati si cu celelalte.
Dupa ce ati terminat ungeti deasupra cu putin ulei si presarati cu zahar tos.
Introduceti tava in cuptorul incins timp de 25-30 de min pana placinta se rumeneste frumos .
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu