Ad

vineri, 11 aprilie 2014

Rulada pufoasa cu crema de branza si gem




  • Ingrediente

    Ingrediente pentru blat:
    4 oua,
    4 linguri faina,
    4 linguri zahar,
    esenta de vanilie
    Pentru crema:
    150ml frisca lichida
    100g mascarpone
    2 linguri gem de capsuni
    gem de capsuni pentru uns
  • Mod de preparare

    In primul rand preparam blatul pentru rulada:
    1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
    2. Prima data mixam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixam si albusurile spuma, dupa care le adaugam amestecului de galbenusuri, amestecam usor. Adaugam faina si esenta de vanilie si amestecam din nou.
    3. Punem compozitia intr-o tava 29x42cm tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute.
    4. Blatul astfel pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se ruleaza si se tine asa pana pregatim crema:
    Mascarpone-ul se desface putin cu cele doua linguri de gem de capsuni si putina esenta de vanilie. Se bate frisca bine, se amesteca cu mascarpone-ul si gata.
    Se unge blatul prima data cu dulceata de capsuni, se intinde apoi crema de branza, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 30 de minute.

  • Mod de servire

    Rulada cu crema fina de branza si dulceata de capsuni se serveste de la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu