Ad

miercuri, 7 mai 2014

Tort de nuci





Ingrediente:


opt linguri de cacao, 
10 linguri de zahar, 
10 oua, 
500 grame nuca macinata, 
un baton de vanilie, 
patru linguri de faina, 
o nuca de unt, 
200 grame ciocolata de menaj, 
300 grame unt cu 80% grasime, 
100 ml de coniac, 
coaja de la doua portocale.

Preparare:


- Intr-un vas pune zaharul, 150 ml apa, nuca macinata si cacao. Amesteca si fierbe amestecul la foc mic, circa 10 minute, apoi lasa sa se raceasca;
- Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile si adauga-le in compozitia fiarta, dupa ce s-a racit. Adauga semintele dintr-un baton de vanile si faina, apoi amesteca;
- Adauga albusurile batute spuma, omogenizeaza usor si rastoarna compozita intr-o cratita cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina;
- Coace la foc potrivit circa 20-30 de minute, rastoarna si lasa sa se raceasca. Ideal este sa folosesti o tava cu diametru mare, astfel ca tortul (care creste doi-trei centimetri la copt) sa nu fie mai inalt de cinci-sase centimetri, pentru ca blatul nu se taie in doua. Insiropeaza blatul (daca vrei) cu coniac. Oricum el iese gata insiropat din cuptor!
- Topeste ciocolata la microunde sau in bain-marie, amestec-o cu unt si intinde-o peste blat. Da la rece! 
- Orneaza si zavureaza!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu