Google+ Followers

Ad

vineri, 30 mai 2014

Inghetata de portocale



Ingrediente pentru 4 portii:
- 6 portocale
- 3 galbenusuri
- 60 g. zahar
- 200 ml. frisca
- menta pentru ornat
Ingrediente:
Se spala portocalele. De la 4 dintre ele, se taie capacelul:
…se scoate pulpa:
…si se pastreaza sucul:
Cojile se pun in congelator. Din restul de portocale se rade coaja si se stoarce sucul.
Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si suc de portocala, pana ce se transforma intr-o crema usoara.
Se ia castronul din apa si se aseaza pe gheata, dupa care se bate in crema pana ce se raceste:
Se amesteca inauntru si coaja rasa:
Se bate frisca si se amesteca impreuna cu crema:
Se umplu cu aceasta compozitie cojile de portocala:
Se dau apoi la congelator pentru minim 4 ore. Asa arata sectiunea :)
Inghetata se aranjeaza cu capacelele de portocala langa si se serveste: