Ad

duminică, 11 mai 2014

PRĂJITURĂ CU FRUCTUL DRAGONULUI



INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 100 g unt/margarină
  • Pentru cremă:
  • 150 g vişine fără sâmburi
  • 7 linguri cu vârf de zahăr
  • 1 plic gelfix
  • 400 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt/margarină
  • 2 fructe pitaya (fructul dragonului)

MOD DE PREPARARE RETETA PRĂJITURĂ CU FRUCTUL DRAGONULUI



Preparare blat: 
Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi coaja de lămâie, până când am obţinut o cremă. Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până când au devenit spumoase, apoi le-am bătut bezea cu restul de zahăr. Ciocolata împreună cu untul le-am topit la microunde. Am adăugat în albuşuri crema de gălbenuşuri, apoi ciocolata topită cu untul şi am amestecat cu spatula, uşor, prin răsturnare. Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi am introdus în cuptor, la foc mediu, timp de circa 30 minute. După ce s-a copt, am scos tava şi am lăsat-o să se răcească.

Preparare cremă de vişine: 
Vişinele le-am tocat mărunt la blender, le-am amestecat cu 3 linguri de zahăr şi le-am pus pe foc. Când au început să fiarbă, am adăugat conţinutul plicului de gelfix, am omogenizat bine şi am mai lăsat pe foc 1 minut, până s-a legat ca un piure, apoi am luat vasul de pe foc şi am lăsat să se răcească. Am pus la încălzit laptele. Gălbenuşurile le-am amestecat cu restul de 4 linguri de zahăr şi amidonul. Am turnat peste ele laptele clocotit şi am omogenizat, apoi am pus la baie de aburi, amestecând continuu, până când s-a legat crema. Am luat de pe foc, am adăugat untul şi am omogenizat, apoi am adăugat piureul de vişine.

Asamblare: 
Am turnat crema de vişine peste blatul de ciocolată şi am pus deasupra cuburi de fruct pitaya. Am dat la rece pentru câteva ore. Am tăiat şi am servit cu mici cuburi de pitaya deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu