Ad

luni, 19 mai 2014

Inghetata de fistic



Inghetata de fistic este racoroasa si usor de preparat. Are un gust bun, potrivit pentru zilele calde de vara. Se serveste cu sos de ciocolata si menta proaspata.
Ingrediente:
4 galbenusuri
130 g zahar pudra
200 ml frisca lichida 32% grasime
600 ml lapte 3,5% grasime
60 g pasta fistic
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana au o consistenta spumoasa. Laptele si frisca se pun pe foc mic si se infierbanta (nu se fierbe), apoi se toarna treptat, in fir subtire, peste spuma de galbenus cu zahar. La final se adauga pasta de fistic si se pune compozitia la frigider, la maturat, cateva ore (cat aveti rabdare, indicat sa fie 6 ore). Amestecul astfel obtinut se pune la masina de inghetata, pana se intareste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu