Ad

vineri, 9 mai 2014

MIMOZA


INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 ou
  • 100 g margarina ( eu am folosit Rama)
  • o cana de zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte
  • faina alba
  • Crema:
  • 200 g unt
  • o cana cu zahar farin
  • 250 ml. de lapte
  • 4 linguri cu gris
  • o lingura cu esenta de fistic
  • in plus : gem de prune
  • Glazura:
  • 2 albusuri
  • o cana de zahar farin


MOD DE PREPARARE RETETA MIMOZA


Foile: 
Se pun ingredientele pe foc, pana la clocot. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat .
Intindem 4  foi  pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina.  ( eu am intins foile direct pe fundul tavii )
Crema:
Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata.
Separat, fierbem 250 ml  de lapte cu 4 linguri de gris , obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca , apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si  o lingura cu esenta de fistic.
Asamblare:
Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris  si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu  un strat consistent de gem de prune . Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie pe care o glazuram. 
Glazura:
Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta , pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.
Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor.  Pastrarea   greutatilor pe prajitura se face doar pentru  2-3 ore , dupa care prajitura se tine la rece  inca cel putin 24 ore inainte de a se portiona.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu