Ad

miercuri, 14 mai 2014

Rulada cu foi de napolitana




Ingrediente: 2 foi de napolitana, 450g biscuiti simpli, 150g unt sau margarina, 150g zahar praf, 2-3 linguri cacao, 400 ml lapte,  o lingura esenta de rom, un plic zahar vanilat sau o lingurita extract de vanilie, o mana de nuca macinata si un pumn de stafide
Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de biscuiti se macina, iar cealalta se rupe bucati. Se pun intr-un bowl incapator si se adauga nuca si stafidele (optional, puteti pune bucatele mici de rahat).
Se pune laptele la fiert. Se adauga zaharul si cacaua, dizolvate in putin lapte, apoi untul taiat bucatele. Se amesteca pana cand untul s-a topit.
Se ia de pe foc si se toarna peste biscuiti, nuca si stafide. Se amesteca usor pana cand compozitia devine cat de cat omogena.
Jumatate din aceasta compozitie se intinde pe o foaie de napolitana si jumatate pe cealalta foaie. Se lasa sa stea cate un minut, apoi incercati sa rulati foaia de napolitana, care se inmoaie usor. De fapt, dupa ce puneti umplutura pe a doua foaie, puteti deja sa rulati prima foaie, iar dupa ati rulat-o pe aceasta, treceti repede la urmatoarea.
Se lasa la frigider pana a doua zi, dupa care se taie felii. E super.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu