Ad

duminică, 25 mai 2014

Inghetata de zmeura




INGREDIENTE:
1 cutie crema Cremsnit de la Dr. Oetker,
750 ml lapte
250 ml frisca,
400 gr zmeura,
200 gr coacaze,
bezele,
1 foaie napolitana,

PREPARARE:

Intr-un bol punem pulberea pentru cremsnit peste care turnam 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixam aproximativ 4-5 minute pana se spumeaza. Frisca o spumam separat apoi o adaugam la crema de cremsnit. Zmeura se spala si se adauga la crema obtinuta si amestecam usor. Coacazele spalate si scurse le dam prin blender.
In 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentara in prealabil ,asezam un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeura. Pireul de coacaze il punem intr-un pos si ici colo spritam in interiorul cremei cu zmeura cate un pic . Deasupra asezam o foaie de napolitana decupata dupa forma si dam tavile la congelator pentru cateva ore bune .
Se poate servi cu frisca sau simpla .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu