Ad

joi, 8 mai 2014

INGHETATA CU CIRESE SI BISCUITI



INGREDIENTE

  • oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 300 gr cirese spalate si 'scapate' de samburi
  • 50 gr biscuiti cu ciocolata

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA CU CIRESE SI BISCUITI



Smantana pentru frisca o aducem la punctul de fierbere, dupa care adaugam galbenusurile si mixam bine bine, pana la incorporarea completa. La operatiunea asta e nevoie de viteza maxima, altfel riscam sa ne trezim cu o omleta de toata frumusetea! Lasam la racit.
Mixam albusurile, in momentul in care au devenit spuma, le punem pe baie de aburi si adaugam treptat zaharul, si continuam sa mixam pana cand zaharul este topit complet, iar albusurile au aspect de bezea.
Mixam branza de vaci cu smantana in blender, pana devin ca o crema fina, apoi adaugam si zaharul vanilat. 
Luam 100 gr de cirese, le facem piure cu blenderul , apoi le adaugam in crema de branza. Turnam cu grija si amestecul cu galbenusuri, apoi incorporam si albusurile batute spuma. Amestecam usor cu miscari de jos in sus.
Pregatim o forma rezistenta, o imbracam in folie de plastic si turnam jumatate din compozitia de inghetata. Punem ciresele ramase, le distribuim uniform pe toata suprafata, iar apoi turnam restul de amestec. Deasupra punem biscuitii de ciocolata.
Asezam forma la congelator pentru cel putin 4 ore, dupa care nu ramane decat sa ne desfatam/racorim cu bunatate de in inghetata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu