Ad

marți, 13 mai 2014

Tort “Chocolate Hearts”




Timp de pregatire: 2 h
Complexitate: medie
Cantitate: 10 -12 portii
Ingrediente:
Blat:
4 oua
150 g zahar
75 g faina
100 g amidon
3 lingurite praf de copt
10 g cacao
1 plic zahar vanilat
Crema:
250 ml sirop de piersici (compot)
75 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
40 ml brandy
15 g gelatina praf
250 g mascarpone
600 ml frisca
Sirop:
200 ml sirop de piersici (din compot)
1 baton vanilie
100 ml lichior portocale
+ 10 -12 jumatati de piersici din compot fara coaja
Decor:
2 tablete ciocolata amara (200 g) rasa cu cutitul
70 g ciocolata topita la bai-marie pentru inimi
Mod de pregatire:
Blat:
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar cu lingura de lemn, avand miscari circulare, de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu fundul detasabil (26 cm) cu unt si faina. Se coace 20-25 minute la 180 grade.
Crema:
Se scurg piersicile. Se pune gelatina la inmuiat 10 minute – in apa rece. Se amesteca siropul cu zaharul, zaharul vanilat si 40 ml brandy. Se incalzeste (dar atentie! sa nu fiarba), se ia de pe foc, se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca complet. Se mixeaza marcarpone, se adauga in siropul rece, cate o lingura, mixand dupa fiecare lingura. Apoi se incorporeaza frisca batuta.
Siropul:
Se pune pe foc apa, zaharul, batonul de vanilie taiat pe lungime. Cand zaharul este topit, se ia de pe foc si se adauga lichiorul. Se scoate batonul de vanilie si se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare:
Blatul de taie in doua foi mai inguste. Se asambleaza conform imaginilor de mai jos – intr-o tava cu fundul detasabil. Blatul se insiropeaza cu siropul de piersici si lichior. Ultimul strat va fi de crema.
Decor:
Ciocolata rasa cu cutitul se ia pe lama cutitului si se imbraca marginile tortului, de la baza spre partea superioara . Apoi restul se presara deasupra.
Ciocolata topita la bain-marie se lasa sa se raceasca putin. Se contureaza inimi de dimensiuni diferite cu ajutorul poche-ului, pe o coala de folie de aluminiu. Se dau la rece 15-20 minute. Se infig in tort.
Se da la rece peste noapte (sau cel putin 4-5 ore). Este mai bun a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu