Ad

miercuri, 7 mai 2014

Tort de mere



Ingrediente
  • Mere – 1 kg
  • Faina – 5 lg
  • Zahar – 7 lg
  • Ou – 6 buc
  • Scortisoara
  • Unt – 50 g
  • Praf de copt – 2 pliculete
  • Frisca lichida – 200 ml

O reteta inspirata din bucataria daneza, se prepara usor si este extrem de gustoasa, putand fi consumata in orice anotimp.

Mod de preparare:
Pasul 1 – curatam si taiem merele felii.
Pasul 2 – luam forma de tort si o ungem cu unt, dupa care o tapetam cu zahar si asezam jumatate din cantitatea de felii de mere.
Pasul 3 – apoi facem compozitia de blat de pandispan astfel: separam galbenusurile de albusuri, batem galbenusurile cu zaharul, pana cand acestea se albesc si zaharul se topeste, dupa care adaugam albusurile batute spuma tare.

Faina o amestecam cu scortisoara si praful de copt, dupa care o incorporam in compozitia de oua.
Pasul 4 – turnam jumatate din aceasta compozitie peste primele mere, dupa care asezam si cealalta jumatate din cantitatea de mere feliate, apoi adaugam si cealalta cantitate din compozitia de blat de pandispan.
Pasul 5 – bagam in cuptorul preincalzit si lasam timp de 30-35 de minute, dupa care verificam daca s-a copt.
Pasul 6 – scoatem tortul din cuptor, il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, batem frisca spuma si ornam tortul. Se baga in frigider si se serveste rece.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu