Ad

miercuri, 28 mai 2014

Desert Lapte de pasare



Ingrediente

1 l lapte
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Adaugati jumatate din cantitatea de zahar peste albusuri si folosind mixerul, bateti albusurile pana obtineti o spuma tare.
Fierbeti laptele pana da in clocot. Luati cu o lingura de metal bulgarasi de spuma si puneti-i la fiert timp de 1-2 minute in lapte. Scoateti si scurgeti bulgarasii si asezati-i pe o farfurie.
Laptele se amesteca cu galbenusurile si restul de zahar si se fierbe la Baine Marie pana se ingroasa.
Turnati crema obtinuta in castronele si adaugati bulgarasii. Dupa preferinte, se pot presara deasupra bucatele de migdale sau fulgi de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu