Ad

joi, 8 mai 2014

Rulada fina cu inghetata de fistic



Ingrediente:

Rulada: 3/4 cana faina, 1/4 cana cacao, 1 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare, 3 oua, 1 cana zahar granule, 1/3 cana apa, 1 lingurita esenta de vanilie, 250 g inghetata de fistic, usor moale

Glazura: 1/3 cana unt sau margarina moale, 1 si 1/3 cana zahar pudra, 30 g ciocolata topita si racita, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 lingura lapte, cacao pudra pentru decor

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 185 grade Celsius. Se capstuseste cu hartie de copt o tava de 30x20cm; se unge hartia cu unt sau ulei. Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea.

Intr-un alt vas se bat ouale spuma cu mixerul, la viteza medie, timp de 5 minute. Se adauga apoi zaharul granule si se bate la viteza mica. Se adauga apoi apa si 1 lingurita esenta de vanilie. Gradual, se incorporeaza si faina usor, amestecand doar pana se omogenizeaza aluatul. Se toarna aluatul in tava pregatita.

Se coace 12-15 minute, sau pana blatul este gata (testul cu scobitoarea). Se rastoarna tava pe un prosop pudrat cu zahar pudra. Se indeparteaza folia usor. Cat timp este inca fierbinte, se ruleaza blatul impreuna cu prosopul. Se lasa sa se raceasca pe un gratar cel putin 30 minute.

Se deruleaza rulada si se scoate prosopul. Se intinde repede inghetata pe blat. Se ruleaza la loc si se aseaza rulada pe o folie.

Se bate untul cu zaharul pudra, ciocolata si ½ lingurita vanilie pana se omogenizeaza bine. Gradual se adauga si laptele. Se bate compozitia pana devine spumoasa. Se orneaza rulada cu crema obtinuta. Se pudreaza cu cacao, dupa preferinta. Se pastreaza acoperita in congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu