Ad

miercuri, 14 mai 2014

Prajitura Budapesta



Ingrediente foi Prajitura Budapesta :
250 g faina
50 g untura porc (sau 50g unt, sau 80 g margarina, daca nu aveti untura)
1 galbenus ou
1 praf de copt
1 lingura cacao
1 praf de sare (cat luam intre trei degete)
4 linguri smantana
Ingrediente piscot Prajitura Budapesta :
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
1/2 plic praf de copt
Ingrediente crema Prajitura Budapesta :
400 ml lapte
3 linguri amidon alimentar Dr. Oetker(sau 5 linguri faina)
250 g zahar
250 g unt sau margarina Rama cub
coaja rasa de la o lamaie si sucul de la lamaie
Preparare foi Prajitura Budapesta :
Amestecam faina cu untura, zaharul, sarea, praful de copt si lingura de cacao apoi adaugam 1 galbenus de ou si 4 linguri smantana. Obtinem un aluat omegen pe care il impartim in doua. Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi de 24×36 cm si le coacem in cuptorul preincalzit. Inca calde cum le scoatem din cuptor le punem pe hartie separat fiecare foaie coapta.
Preparare piscot Prajitura Budapesta :
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri zahar. Adaugam treptat galbenusurile frecate la albusurile batute. Praful de copt il amestecam in cele 6 linguri de faina si se adauga la amestecul de albusri si galbenus treptat amestecand usor. Se toarna in aceeasi tava de marime 24×36 cm, pe care o tapetam cu hartie de copt si coacem si piscotul. Se scoate se rastoarna pe hartie si indepartam hartia de copt cu grija.
Preparare crema Prajitura Budapesta :
Intr-o cratita punem 3 linguri cu amidon, 150 g zahar amestecam si adaugam treptat 400 ml lapte rece. Punem cratita la foc si fierbem pana se ingroase. Adaugam acum coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa si lasam sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp restul de zahar se adauga la unt (sau margarina) si se spumeaza. Cand crema fiarta este complet rece se adauga untul spumat si se amesteca pana la omogenizare.
Ansamblare Prajitura Budapesta :
Pe o tava punem o foaie maro peste care punem jumatate din crema rezultata. Peste crema asezam blatul de piscot peste care vom pune restul de crema ramas, iar deasupra asezam foaia ramasa. Tragem o punga peste tava si o lasam pana a doua zi la rece. In ziua urmatoare se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu glazura de ciocolata dupa care se poate portiona(eu am ales glazura de ciocolata).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu