Ad

luni, 31 martie 2014

SALAM DE BISCUITI




Salam de biscuiti - o reteta veche si la indemana oricui. Salamul de biscuiti este foarte usor de pregatit, nu necesita mult timp de pregatire , economic si foarte gustos . Daca nu va place raharul il puteti scoate din compozitie. Se poate consuma in perioada de post , dar foarte bine se poate pregati si de sarbatori .
Ingrediente Salam de biscuiti
- 500 grame de biscuiti simpli
- 250 grame margarina
- 250 grame zahar
- 250 ml apa
- 3 linguri cacao
- 200 grame nuca
- 200 grame rahat
- 100 grame stafide
- esenta de rom
Preparare Salam de biscuiti
Intr-un vas se sfarma biscuitii , se adauga rahatul taiat marunt , stafidele si nuca prajita si taiata bucati mici.
Ingrediente Salam de biscuiti
Ingrediente Salam de biscuiti
Intr-o cratita se pune zaharul , apa si cacaua si se pune la fiert . Se lasa cateva minute la fiert pana se face un sirop . Siropul rezultat se toarna fierbinte peste biscuiti si se adauga si margarina . Se amesteca bine pana ce biscuitii absorb siropul , iar compozitia se omogenixeaza bine. Se adauga esenta de rom dupa gust.
preparare Salam de biscuiti
preparare Salam de biscuiti
Dupa ce compozitia s-a mai racit , se intinde pe masa o coala de celofan , se aseaza biscuiti si se ruleaza cu ajutorul celofanului dand forma unui salam .
Rulare Salam de biscuiti
Rulare Salam de biscuiti
Salamul de biscuiti se leaga la capete si se pune la rece cateva ore. Dupa ce s-a racit , desfaceti celofanul si presarati biscuiti macinati si tavaliti salamul prin biscuiti .
Salam de biscuiti de post
Salam de biscuiti de post
Felii Salam de biscuiti
Felii Salam de biscuiti


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu