Ad

sâmbătă, 29 martie 2014

Prajitura Cu Nuca Sumegi

Timp de pregatire:  ore
Timp de gatire:  ore
Timp Total:  ore
Numar portii: 36 bucati 3×4 cm.
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Prajitura cu nuca Sumegi:(portie mica, pentru o tava de aproximativ 28×20 cm., rezulta 36 de bucati de 3/4 cm.)
  • 4 oua
  • 400 de grame de zahar
  • 200 de grame de nuca macinata
  • 50 de grame de samburi de nuca prajiti, taiati cu cutitul in bucati marisoare
  • 2 linguri de cacao
  • ½ de lingura de cafea solubila
  • 200 de grame de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 de lingura esenta de vanilie
Preparare:Albusurile se bat spuma tare cu sarea, apoi se adauga 200 de grame de zahar si se bat in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 1Se amesteca cu grija bezeaua rezultata cu 1 lingura de cacao si cu nuca macinata la care se adauga si samburii de nuca prajiti si taiati cu cutitul (cand spun “cu grija”, ma refer la faptul ca se fac numai miscari verticale, incepand de pe fundul vasului spre suprafata, asa incat bezeaua sa nu “cada”).Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 2Compozitia rezultata se imparte in 3 si se formeaza 3 foi de 20×28 cm. (daca faceti portie intreaga – dubland deci ingredientele – veti obtine foi de3 dimensiunea tavii obisnuite de la aragaz) in tava acoperita cu hartie de copt. Cele 3 foi se coc in cuptorul preincins la 150 de grade Celsius.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 3Coacerea foilor dureaza aproximativ 20 de minute, pana cand se usuca bine suprafata si incep sa se rumeneasca de jur imprejur. Se lasa foile sa se raceasca fara a le suprapune.Pentru a pregati crema. cele 4 galbenusuri impreuna cu un pachet de unt, 1 lingura de cacao, ½ de lingura de cafea solubila, esenta de vanilie si 200 de grame de zahar se fierb pe abur pana se ingroasa.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 4Se lasa crema sa se racoreasca putin apoi, cat este inca usor calduta, se imparte 3, ungand cu cate un strat fiecare foaie (inclusiv cea superioara) si suprapunand foile cu crema intre ele. Stratul superior de crema se va zvanta si va forma o glazura pe suprafata prajiturii.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 5Optional, se poate orna prajitura cu samburi de nuca si nuca macinata presarata, cat e inca umeda glazura. Se aseaza prajitura intr-un loc racoros si se taie in bucati a doua zi.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu