Ad

duminică, 30 martie 2014

GOGOSI PUFOASE



INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 100 gr de unt
  • 100gr zahar
  • 2 pl zahar vanilat

MOD DE PREPARARE RETETA GOGOSI PUFOASE

Intr-o cratita se pune pe foc  laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia.Int-un castron punem faina,sarea si galbenusurile,adaugam amestecul din lapte si se framanta bine pana se deslipeste aluatul de peretii castronului.
Acoperim vasul si-l lasam la cald pana creste aluatul.Cand a crescut aluatul intindem o foaie si taiem cu paharul forme.Prajim in ulei la foc potrivit.Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu