Ad

joi, 27 martie 2014

PRAJITURA NUGA


Ingrediente:



Blat: 7 albusuri, 2 galbenusuri, 250 gr zahar, 1 canita nuca taiata, 1 canita rahat taiat, 1 mana de stafide, 4 lg faina, 2 foi de napolitane
Crema: 5 galbenusuri, 200 gr zahar, 100 ml lapte, 2 lg faina/ amidon, 1 pachet unt/ margarina
Decor: 50 gr ciocolata menaj




Preparare:

Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam 2 galbenusuri, faina rand pe rand, rahatul, nuca si stafidele... se toarna cumpozitia intr-o tava cu hartie de copt si se coace cca 20 min... intre timp facem crema, mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele, ingrosam crema pe abur... se lasa la racit, intre timp mixam untul/ margarina, se adauga crema de oua la margarina si se mixeaza bine.
Asamblam in felul urmator, punem o foaie de napolitana, jumatate din crema, asezam blatul, punem restul de crema si asezam ultima foaie de napolitana... deasupra glazuram sau picuram glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu