Ad

vineri, 28 martie 2014

CORNULETE CU SMANTANA UMPLUTE CU NUCA



Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
pt aluat: 400g smantana 200g untura de porc sau margarina ori unt 650g faina 2 galbenusuri 1 varf de cutit sare 1 praf de copt pt umplutura: 4 albururi 200g nuca macinata 200g zahar un zahar vanilat esenta de rom

Mod de preparare: untura se freaca cu jumatate din faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat mai moale, la nevoie se mai adauga faina, daca aluatul e prea moale sau cateva picaturi de lapte daca e prea tare. il lasam la frigider timp de 1 ora. facem umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul, se pune nuca si esentele. pe masa infainata intindem aluatul mai subtirel, cam de 3-4 mm. apoi il decupam cu ajutorul unei forme sau cani .punem cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si le pliem, apasam putin cu degetele capetele, apoi cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine. se coc circa 20min, pana se rumenesc putin pe marginii, nu le lasa-ti prea mult. se tavalesc prin zahar pudra.
     

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/cornulete-cu-smantana-umplute-cu-nuca-fid-582703#eYHMCw7Sy5rk5zZK.99

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu