Ad

luni, 31 martie 2014

Pasca din aluat de cozonac



Ingrediente aluat de cozonac pentru pasca
- 1 cubulet de drojdie
- 500 gr faina
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 cana de zahar
- 100 gr margarina
Ingrediente umplutura pentru Pasca din aluat cozonac
- 400 gr branza de vaci
- 1/2 pahar de zahar
- 1 lingura de faina
- 2 oua
- 2 linguri de smantana
- 50 gr stafide
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingura de coji de portocale confiate ( sau puteti folosi coaja de portocala rasa )
- putina coaja de lamaie rasa
Preparare aluat de cozonac pentru pasca
Drojdia se pune la inmuiat cu putin lapte si 1 lingurita de zahar. Se pune 1 lingura de faina si se pregateste o maia care se lasa la dospit .
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul , zaharul vanilat si sarea. Se adauga maiaua crescuta si laptele caldut. Se pune faina cernuta si incepeti sa framantati aluatul cu mana adaugand si din margarina topita si racita. Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut intr-un loc cald.
Aluatul pentru Pasca cu branza de vaci
Aluatul pentru Pasca cu branza de vaci
Preparare umplutura pentru Pasca cu aluat de cozonac
Branza se mixeaza cu zaharul , vanilia si ouale. Se adauga smantana si faina . Se pun stafidele , coaja de lamaie rasa si cojile de portocale confiate .
Umplutura de branza pentru Pasca
Umplutura de branza pentru Pasca
Pregatire Pasca cu aluat de cozonac
Aluatul de cozonac se imparte in trei parti . Doua parti se intind intr-o foaie rotunda care se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt topit .
Se pune umplutura de branza .
Preparare Pasca cu aluat de cozonac
Preparare Pasca cu aluat de cozonac
Din restul de aluat oprit , se intind snururi mai lungi care se impletesc . Se fac astfel 2 snuri impletite mici care se aseaza in forma de cruce deasupra umpluturii , si una mai lunga care se aseaza pe margine.
Pregatire Pasca cu aluat de cozonac
Pregatire Pasca cu aluat de cozonac
Pasca se unge deasupra cu un ou batut si se da la cuptorul incalzit dinainte . Se coace cam 50 minute la foc potrivit .
Pasca din aluat de cozonac si branza de vaci
Pasca din aluat de cozonac si branza de vaci
Cand pasca cu branza de vaci este coapta , se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma , apoi se scoate prin rasturnare .
Pasca cu branza de vaci
Pasca cu branza de vaci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu