Ad

duminică, 30 martie 2014

PRAJITURA "SAPCA CAZACULUI"




INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • oua
  • 20 linguri de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri faina (rase)
  • 4 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • Pentru sirop : 
  • 3-4 linguri de zahar, esenta de rom
  • Crema: 
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 250 gr unt
  • Nuca de cocos
  • Ciocolata pentru glazura

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA "SAPCA CAZACULUI"




Se pregateste tava de copt.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma se adauga intercalat lingurile de apa cu cele de zahar,adaugam albusurile amestecate, faina,cacao si cele doua plicuri de praf de copt si se amesteca usor pt a nu se lasa compozitia.Compozita se pune in tava si se da la cuptor.
Pentru sirop caramelizam zaharul apoi adaugam cam 250 gr apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul ,cand este gata punem esenta de rom .
Crema : se bat cele 5 oua cu zaharul pe aburi pana se ingroasa , cand este rece se amesteca cu cee 250 gr unt .
Cand este gata blatul il decupam in cerculete.fiecare cerculet rezultat se taie pe jumate ,se jnmoaie cele doua parti in sirop ,punem la mijloc crema apoi ungem si pe lateral ,partea laterala o dam prin nuca de cocos iar deasupra se pune glazura de ciocolata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu