Ad

duminică, 30 martie 2014

Briose cu nuca de cocos si ciocolata



INGREDIENTE

  • 400 g. de faina cernuta
  • 200 gr. de fulgi de cocos
  • oua
  • 250 gr. de zahar
  • 480 ml de lapte
  • 240 ml de ulei
  • 2 plicuri de praf de copt
  • sare
  • 100-120 gr. de fulgi de cocos pentru ornat
  • 200 gr. de ciocolata neagra pentru ornat


Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam. Punem laptele si omogenizam.Adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.

Punem cele 200 gr. de fulgi de cocos si faina amestecata cu praful de post si sare. Amestecam usor, cu ajutorul unei spatule, pana cand obtinem o compozitie omogena, dar nu mai mult.

Pregatim formele pentru briose in care aranjam hartiute. Umplem cu aluat, cu ajutorul a doua linguri, cate trei sferturi din fiecare forma pregatita.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Cand briosele sunt aurii deasupra, scoatem tava din cuptor si le lasam sa se racoreasca putin, dar nu complet.

Topim ciocolata la bain-marie.

Trecem fiecare varf de briosa calduta prin ciocolata topita. Tavalim varful brioselor invelite in ciocolata prin fulgi de cocos.
Servim desertul dupa ce s-a racit complet.

POFTA BUNA!
IES 18 PORTII. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu