Ad

joi, 27 martie 2014

PRAJITURA VALURILE DUNARII

Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 370 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 7 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri migdale macinate (eu am pus nuca)
- 2 linguri cacao
- 2-3 linguri de lapte
Pentru umplutura:
- un borcan de visine
Pentru crema:
- 2 budinci de vanilie
- 700 ml lapte
- 4 linguri zahar tos
- 250 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 200 gr zahar pudra
Pentru glazura:
- 200 gr ciocolata
- 60 ml frisca lichida
Se amesteca margarina cu zaharul, apoi se inglobeaza ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se omogenizeaza apoi cu masa cu margarina. Se injumatateste.


O jumatate se amesteca cu nuca macinata.


Cealalta jumatate se amesteca cu cacaoua si laptele.


Intr-o tava tapetata se netezeste aluatul cu nuca.


Peste el, se netezeste si aluatul cu cacao si se aseaza visinele stoarse bine de lichid.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 30 de minute.


Pentru crema, se prepara o budinca cu cele 4 linguri de zahar tos si 700 de ml de lapte si se lasa la racit. Se spumeaza margarina, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza si budinca.


Se niveleaza peste blat.


Pentru glazura, se topeste pe bain-marie ciocolata si frisca lichida si se pune peste prajitura. In reteta originala, era margarina, nu frisca lichida, dar margarina cu ciocolata nu s-au inteles niciodata in oalele mele... nu stiu care e secretul, dar pur si simplu nu vor sa formeze o chestie omogena.



Se da la rece cateva ore si se portioneaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu