Ad

joi, 27 martie 2014

PRAJITURA ALBA CA ZAPADA


Ingrediente:

Pentru aluat :
2 ouă
3 linguri lapte
5 linguri ulei
5 linguri zahăr
făina cât cuprinde (aprox. 17 linguri)
1 linguriţă amoniu pentru prajituri, stins în oţet

Pentru crema :
1 pachet unt (/margarină)
12 linguri zahăr farin (pudră)
3 linguri făină
2 pahare lapte
Coaja şi zeama de la 2 lămâi
Preparare:

Etapa 1 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 1: Prepararea Aluatului :

Amestecam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam cele trei linguri de lapte, apoi uleiul. Stingem amoniacul cu un strop de otet si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecam si incepem sa punem faina cu o lingura, mai amestecam usor cu telul, pana cand aluatul ne mai permite, dupa care framantam usor cu mana. Aluatul nostru nu trebuie sa fie unul tare, dar nici prea moale este un aluat fraged care se intinde usor.
Etapa 2 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 2: Impartim coca obtinuta in trei parti egale si, pe un blat de lucru bine tapetat cu faina, incepem sa intindem foile. Foile se intind pe dimensiunea fundului tavilor de cuptor, caci astfel se vor si coace.
Etapa 3 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 3: Se baga pe rand la cuptor, la o temperatura mica, sa nu se arda, si se coc cam 15 min.
Se scot, se aseaza pe o suprafata plana, una peste alta, in asteptarea cremei care le va transforma intr-o deliciozitate.
Etapa 4 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 4: Prepararea Cremei :
Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mixerul, si se adauga zeama si coaja de ca cele doua lamai.
Etapa 5 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 5: Se pune laptele rece intr-o cratita si se adauga faina, si se amesteca bine, se aprinde focul mic si se amesteca continuu pana se formeaza o crema bine legata.
Etapa 6 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 6: Aveti grija sa nu afumati compozitia, deci, focul mic!!!
Dupa ce crema s-a legat bine, se lasa sa se mai racoreasca putin, dupa care se adauga peste untul frecat cu zaharul, si se amesteca.
Etapa 7 - Prăjitura “Albă ca Zăpada”Etapa 7: Crema se imparte intre cele trei foi coapte mai devreme, se distribuie uniform intre acestea cu o spatula.


Prajitura se tine intr-o camera racoroasa, sau in frigider, pana a doua zi, atunci cand se foile se vor putea taia foarte frumos.

Se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu