Ad

duminică, 1 iunie 2014

Briose puisori



Ingrediente Briose puisori
Aluat
  •  3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
Glazura
  • 100 g untBriose puisori (1)
  • 2 linguri lapte
  • aprox. doua cani zahar pudra
  • colorant alimentar galben
  • esenta de vanilie
Preparare Briose puisori
Aluat
  • Ouale se mixeaza cu zaharul timp de un minut.
  • Se adauga laptele, uleiul, sucul de lamaie proaspat stors, esenta.
  • La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
  • Aluatul obtinut se toarna in formele de briose.
  • Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coc briosele timp de 20-25 minute.
    (Din ingredientele date ies aprox. 15 briose mari sau 30 minibriose.)
Glazura
  • Untul se mixeaza pana devine spumos.
  • Se adauga laptele amestecat cu colorantul alimentar si esenta de vanilie.
  • Se incorporeaza zaharul pudra, putin cate putin,
    pana se obtine consistenta dorita.
Asamblarea
  • Glazura galbena se intinde cu ajutorul unui cutit, deasupra brioselor racite.
  • Pentru a da „viata” puisorilor, folosim ciocolata neagra topita pentru ochi, inimioare din pasta de zahar pentru cioc si glazura portocalie pentru picioruse. Din glazura galbena se mai traseaza cu un pos, cate doua aripioare.
  • Briosele puisori se lasa la rece pana se intareste decorul, apoi pot fi savurate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu