Ad

joi, 12 iunie 2014

Kurtos kalacs (o alta metoda)



Oricate metode de a face kurtos acasa ati incerca, niciodata nu vor fi atat de buni ca cei facuti cu dispozitivele speciale, pe jar. Dar sunt destul de buni si acestia facuti in casa. Aceasta metoda am descoperit-o la Lia, pe Bucataras si am vrut sa incerc si eu.
 Sfatul meu , pentru cine doreste sa faca acasa kurtos, prin aceasta metoda, este sa lase aluatul mai gros, altfel kurtosul nu va fi pufos ci mai degraba crocant si nu e bun asa.
Deci, avem nevoie de tuburile de carton de la rolele de bucatarie  :) si de folie de aluminiu. Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.


Ingrediente:
-500 g faina
-100 g unt
-2 oua
-120 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml lapte
-1 cub drojdie

Sirop:
-100 ml apa
-200 g zahar

Optional, nuca macinata



Aluatul il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata.
Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop.


Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute.




Lasam putin sa se racoreasca apoi rasucim tuburile si scoatem kurtosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu