Ad

joi, 5 iunie 2014

Turtă dulce ca la mama acasă


2 oua intregi + un galbenus
100g zahar brun
5 linguri miere
aprox. 500g faina
100g unt topit
condimente pt turta dulce (nucsoara, cuisoare, scortisoara) – toate macinate (se pun dupa gust)
+ praf de copt
Pt ornament: ciocolata alba topita + ciocolata cu lapte topita + bilute decorative
Se spumeaza (mixeaza/bat) ouale cu zaharul si cu mierea pana devine ca o pasta groasa. Se adauga apoi untul, topit separat, apoi condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza un aluat ca o pasta moale. Aluatul se imbraca in folie de celofan si se tine la frigider o ora. Apoi se intinde in foaie, se taie in forme si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 15 min. Cand se racesc se decoreaza cu ciocolata dupa imaginatia si gustul fiecaruia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu